pondělí 12. února 2024

de Havilland Canada DHC-2 Beaver, 1/144, Miniwing

Jednou z posledních novinek vydaných firmou Miniwing je model legendárního letadla de Havilland Canada DHC-2 Beaver. Můžeme si vybrat z několika přebalů.



Podíváme se do krabičky s názvem de Havilland Canada DHC-2 Beaver "over Antarctica". Můžeme si vybrat ze dvou zbarvení. Jeden stroj je australský, druhý argentinský.
Po otevření krabičky vyndáme, kromě tří listů návodu a obtiskového aršíku, dva rámečky z plastu, odlitek lyžového podvozku a masku z kabuki pásky.

Rámeček s hlavními dily, křídlem a polovinami trupu, je vylisován z čirého plastu. To řeší zasklení kabiny a zjednoduší průběh stavby. Drobnější díly z druhého rámečku, který je vylisován ze šedého plastu, budou potřebovat začistit.
Odlitek lyží, podle 3D modelu, je čistý, bez otřepů. Obtisky jsou vytištěny ostře, bez viditelného rastru.

Stavební návod je jednoduchý, bohužel s jednou chybou. Na rozkresu dílů v rámečku a stavebním postupem jsou přehozeny díly 5 a 6, sedačky a VOP. Výrobce byl na chybu upozorněn. Při stavbě ale tyto díly snad nezamění ani antarktičtí tučňáci.

Miniwing nabízí dále tyto přebaly: #360 - L-20A BEAVER "in Vietnam War"; #361 - L-20A BEAVER "European service"; #363 – BEAVER AL.1 "Army Air Corps"; #364 - L-20A BEAVER "over America"; #365 - DHC-2 BEAVER "Civilian users".
Škoda že není přebal se strojem z filmu Afričan. I s figurkou Philippa Noiret...

Výrobce: Miniwing- www.miniwing.cz
Kat. číslo: mini #362

Text a foto: Láďa Smutný


Kompletní fotoalbum