neděle 30. září 2018

E-day 2018

E-day 2018 proběhl na výstavišti v Lysé nad Labem, které se ukázalo být dobrou volbou. Po strašidelné zkušenosti z loňské ročníku, který byl zahalen ve tmách jistého agrohotelu kdesi na pražské periférii, je hala výstaviště v Lysé skvělou změnou.




Prostor výstaviště byl již "vyzkoušen" červnovým nymburským Kitsaloonem. E-day si zabral celou jednu výstavní halu, která zvládla nápor návštevníků, modelů i prodejních stánků. Jediným slabším bodem byl catering, který nával hladových a žíznivých stíhal odbavit jen obtížně.
Podle pořadatelů byla letošní účast 2000 modelů, z toho 1135 soutěžních. V tomto roce se E-day konal ve státní svátek, což byl pro možné zahraniční návštěvníky pracovní den. I ale tak bylo slyšet cizí jazyky, E-day byl mezinárodní. Akci navštívilo na 2700 platících návštěvníků. 1000 modelářů se zaregistrovalo jako soutěžící, nebo účastníci dalších doprovodných aktivit.

KPM Plzeň připravil při příležitosti 50ti letého výročí klubový stůl. Kromě modelů, pohárů a ocenění si zájemci mohli prohlédnout dnes již historické dokumenty z padesátiletého života klubu.

www.eday.cz

Foto: Láďa Smutný



Kompletní fotoalbum